Bewoonde wereld.
Door: Carlijn & Q
08 Juli 2008 | Verenigde Staten, Tehachapi
Wat heerlijk om jullie berichtjes te lezen. Keep on posting! :D
Na een hele tijd in de wildernis te hebben gezeten (geen douches, geen normale toiletten, geen bereik, geen internet) lopen we nu de eerste de beste supermarkt in en guess what?! FREE INTERNET! Nou, is dat even een meevaller!
2 juli hebben we onze huurauto opgehaald, een Nissan Sentra, MET AIRCO, superruim en beter dan gedacht. Gast lekker, aldus Kuu.
We zijn meteen naar Yosemite National Park gereden en bij de eerste campground gestopt, bang geen plaatsje te kunnen krijgen. Dat lukte gelukkig wel. Daar hadden we een mooie plaats in de natuur, met een prachtige meadow achter ons tentje. Een bear-free-locker, een vuurplaats en heel veel privacy. Heerlijk! De wc's waren flut, en vrouwzijnde is dat niet altijd even leuk.
3 juli hebben we een tocht gemaakt door Yosemite, we zijn naar de Yosemite Falls geweest met de shuttlebus (hybrid), prachtige watervallen. No. 5 van de wereld (in grootte). Mooie foto's kunnen maken :D En lieve eekhoorntjes rond zien rennen. Verder zijn we naar het Mirror Lake gelopen, waar we vooral veel toeristen aantroffen en 'wat nou mirror? Wat nou lake?' aldus GJ.
Dus dat viel 'n beetje tegen, alhoewel dat weer ruimschoots goed werd gemaakt met de herten die we daar in het wild ontdekten bij een drinkplaats. GJ heeft prachtige plaatjes geschoten met z'n dikke Canon 400D. Ook supermooie foto's van de vlinders in de natuur...
4 juli zijn we vertrokken naar Kings Canyon & Sequoia National Park. Niet zo slim, want het was superdruk op alle campgrounds. Nergens een plaatsje. We besloten dan maar in de auto te pitten, maar om 00:00 werd er op 't raampje geklopt met de mededeling dat we niet ' supposed' waren om op de parkeerplaats te kamperen. Net of we dat vrijwillig deden! We mochten wel net na het bordje KingsCanyon gaan slapen, met alleen maar 'n groter risico door 'n beer te worden opgegeten. Maar gelukkig leven we beide nog, want Carlijn had nog even het territorium afgebakend met het gevolg zeiknatte schoenen. Ach, ja.. leuk he kamperen? Af en toe is het Carlijn iets te primitief, maar de mooie dingen maken het ruimschoots goed. Beetje positief blijven ;)
5 juli hebben we 's avonds een vuurtje gemaakt op de vuurplaats bij onze tent en hebben we heerlijke marshmellows geroosterd. Superlekker zijn ze hier. Toch wel beter dan in Nederland lijken ze te zijn. Maar misschien is dat puur de beleving!
6 juli een rustig dagje op de campground. Carlijn was niet zo 'well'. Wel een ritje naar de shop, en toen we terugkwamen 2 herten in de bosjes gespot. Gewapend met videocamera en Canon zijn we op ze af geslopen en we hebben mooie shots!
Carlijn had wel lekker weer pech want 's ochtends liep ze de 'shortcut' naar de wc's (moest zo nodig) en flotste vol met d'r voet in de zuigende blubber. Nee, dat kon ze er ook nog wel bij hebben. Hoeraa... Kamperen is cooll.... *grinnik* Nu kunnen we er om lachen gelukkig. Toen even wat minder... Fijn om zo'n positief en geduldig mannetje mee te hebben, anders was ik allang vertrokken ;)
7 juli hebben we gewandeld door Sequoia Giant Forest gelopen, over de Congress Trail, waar de gigantische bomen 'the President', 'the Senate' en 'the House' genoemd waren. Mooie watervalletjes, beekjes, vlinders, wilde bloemen, geweldig mooie grote Sequoias die soms half verbrand zijn vanonder, geheel zwartgeblakerd zijn, maar die nog steeds groeien. Dat schijnen ze nodig te hebben om te kunnen leven. En ze leven nogal lang... duizenden jaren. Vandaar ook bomen met 30m omtrek. We zijn via de General Sherman Tree gelopen wat de grootste op aarde bleek te zijn. Hebben we dat ook maar weer meegemaakt! We hebben ondertussen ook echte donuts op! Jam! Op de parkeerplaats een verdwaald hert tegengekomen die net zo verbaasd keek als wij... *grinnik*
En we moesten natuurlijk van GJ weer ' naar boven' Soms tot grote frustratie van Carlijn. We zijn de Moro Rock op geklomen via 'n smal en stijl pad/trap met 400 treden. Opvallend was dat we opeens heel veel Nederlanders tegenkwamen. GJ blijkt dus 'n typische Nederlander te zijn!!
We hadden daar 'n fantastisch panorama uitzicht op de ... Western Divide o.i.d. (- ik doe dit allemaal uit m'n hoofd..) en er vlogen roofvogels krijsend rondom de top! Best indrukwekkend. Ook een beetje eng stiekem.
's Avonds tijdens het marshmellow roosteren op ons eigen gestookte vuurtje (Carlijn is 'n pro.. GJ NOG niet) hoorden we ineens wat ritselen. Weer een hert. Supergaaf! Er bleken er nog 2 te zitten. Helaas geen foto's kunnen maken, want het was veel te donker. Maar het was weer 'n hele ervaring! Geweldig.
Vandaag zijn we op weg naar de Grand Canyon en zijn jullie weer helemaal up-to-date! GJ is alvast wat campgrounds aan 't boeken en het hostel voor 9 augustus in SF. Het is hier gruwelijk heet buiten: 110 F, dus zo'n 43 graden Celsius. Dat is wel de max. van vandaag, maar goed... We knepen 'm zojuist nog even want GJ dacht dat we 'zo' wel konden tanken. Niet dus. Met 'n lege tank moesten we verder en verder en verder. Beetje eng, maar we hebben weer 'n volle tank gelukkig!! Volgende keer wat eerder bijtanken.
We vinden het super dat er zoveel leuke berichtjes gepost worden.
08 Juli 2008 - 22:03
Niels:
Hoooi!
WOOW! ik wil ook naar the USA het lijkt me echt vet om die bomen te zien, echt te dik gewoon yo! Maar nu moet ik gaan slapen want morgen moet ik bij de Sligro staan.
Nog heel veel plezier verder en tot over 5 weken?
Groetjes -
09 Juli 2008 - 10:28
Anniek:
Heey Carlijn en GJ:P
Volgens mij is het echt geweldig in Amerika!!! jullie hadden mij mee moeten nemen!!!:P nou wij gaan ook nog op vakantie dus dat maakt een hele hoop goed!!:D
ik hoop dat het mooie foto's zijn want ik wil ze allemaal zien hoor!!:D
veel plezier nog verder!!
xx anniek -
09 Juli 2008 - 10:31
Anniek :
sorry foutje 4 keer hetzelfde gepost:P -
09 Juli 2008 - 19:35
Oma:
Hallo kanjers,
Wat hebben jullie al verschrikkelijk veel gezien in deze laatste dagen.
Wat lijkt mij dat leuk al die herten, dat zou ook wel wat voor mij zijn. Jullie eten toch ook nog wel wat anders dan marshmellows en donuts, of is dat alles, goed voor jullie zorgen hoor! Maar Carlijn ik geloof dat je af en toe wel echt moet klimmen hè?
Nou jongens geniet nog maar met volle teugen de tijd gaat snel, voor je het weten zijn jullie weer thuis.
Maar ik hoop toch nog
dat we weer een heel epistel krijgen om te lezen, want ik geniet er enorm van.
Veel groeten voor beiden en dikke xxxxx oma -
09 Juli 2008 - 22:57
Knuckles:
Heee Lijnkuu!!
Wat mooi om jullie geweldige berichten te lezen! Zoveel avontuur! Echt te gek! Nou, ik wacht met sm8 op jullie volgende bericht! En ik ben ook erg benieuwd naar al die dikke pica's!!
Big hug!! -
10 Juli 2008 - 10:51
Nina:
Heyy!!
Klinkt alsof het inderdaad geweldig is daar in de US of A! Leuk om ook te zien dat jullie wat zelfde plaatsjes hebben gezien als ik vorig jaar :) Moro Rock beklimmen was mooi *hoewel ik toen geen Nederlanders tegenkwam*
Haha, de bordjes met de berenwaarschuwingen, ik heb toen ook nog een beer(tje) gezien.. te schattig.
Veel pleziere bij de Grand Canyon en laat snel weer iets horen!!
xx Nina -
10 Juli 2008 - 13:25
Gerard:
hoi lieve kinderen,
wat een geweldige ervaringen allemaal. de foto's en de verhalen volgens traks wel. we genieten met jullie mee. Hier in nederland is alles nat en koud. Brrrr. Nog even 1,5 week volhouden, dan mogen ook wij gaan vliegen.
Heel veel plezier de komeden tijd, hopelijk hebben jullie in las vegas genoeg geld gewonnen om een heuse helicopter te kunnen betalen (of een tank benzine...)
blijf mailen, veel kusjes en groeten
gerard en marion