San Francisco per fiets
Door: Carlijn & Q
02 Juli 2008 | Verenigde Staten, San Francisco
Ik begin gewoon even bij de 29e:
- American pancakes ('all-you-can-make-pancakes')
- Union Square
- Macy's + dakterras: view Union Square
- Borders bookshop, waar we wat reisboeken hebben gescoord en 'n roadmap!
- China Town: wat nou integratie, gewoon zo!
- Coit Tower, waar we 'n geweldig uitzicht hadden over de stad. We moesten van Kuu weer naar boven uiteraard. Ik voelde m'n kuiten wel! We hebben daar 3 Snickers genuttigd als lunch.. Begint goed ;)
- Lombard street
- Hype St Pier Park, waar we lekker in 't gras 'gechilled' hebben en waar GJ 'n fotoshoot met 'n meeuw heeft gehouden.
- Fisherman's Warf, erg toeristisch, veel visrestaurantjes met jazzy muziek.
- Pier 39, waar de zeeleeuwen op de steigers van 't zonnetje genieten.
- Mc Donalds, tja.. we zijn in de States!
- Hyde St Pier Park again, waar we ons Mc Donalds meal hebben opgepeuzeld.
- Tram! We hebben lekker in de rij gestaan om met het oude trammetje de klim naar boven te maken, na 'n lange vermoeiende wandeldag door SF. Terwijl we daar stonden te wachten, kwam er een Duitse oudere vrouw op ons af en gaf ons haar dagkaart voor de tram. Zoveel vriendelijkheid verbaasde ons gewoon. Vervolgens kwam ze de kaart van haar man nog brengen. Wij antwoorden netjes in 't Duits natuurlijk, want wij Nederlanders kunnen dat ;) 'Danke schon' * 'Sind sie Deutsch?' * 'Nein, Hollandisch' Ze kon geen Engels. En waarom pikte ze uitgerekend ons uit de rij? Was 't m'n roze jas? (Zij had ook 'n roze jas) Of zagen we er zo lief uit, of arm? Of Europees?? We stonden voor 'n raadsel. Maar het is wel weer 'n mooie ervaring. GJ maakte nog de opmerking: woow, ik zou niet zo aardig zijn als mijn land de finale net verloren had. *grinnik* Tja....
Al met al scheelde het ons weer $10,- dus dat is niet verkeerd! Lief hoor!
Toen we boven aan de 'hill' waren, zijn we meteen ons bed in gedoken, moe van de lange dag.
Gisteren, de 30e, hebben we fietsen gehuurd ergens in 'n verdacht steegje wat we niet konden vinden ;) Maar het was 'n superrelaxte kerel (GJ z'n woorden) en totaal op vertrouwen gebaseerd. Geweldig. Gewoon betalen en die fietsen mee gekregen, zonder borg of iets. Super! We zijn naar Alamo Square gefietst (lees: geklommen!! ARGH!) via City Hall en Opera Building: super steil. In dat park even gerelaxed en genoten van het uitzicht op de Victoriaanse huisjes. Via Hiaght Ashbury (hippiewijk en het strand naar Golden Gate Park (HUGE!) Daar over de Golden Gate gefietst (indrukwekkend!) en via de Piers naar het Ferry Building en door het Financiele centrum Embarcadero richting huis. Prachtig in de schemering!
En weer uitgeput naar bed natuurlijk.
San Francisco op de fiets.. hele ervarinG!
02 Juli 2008 - 17:49
Rien:
Hallo Carlijn en Geert Jan,
Zo te lezen gaan jullie lekker zeg, jullie hebben het erg naar jullie zin. Houden zo en nog veel plezier!
Tot schrijfs/lees. Rien. -
02 Juli 2008 - 17:49
Rien:
Hallo Carlijn en Geert Jan,
Tot schrijfs/lees. Rien. -
02 Juli 2008 - 18:55
Marion:
Wat leuk om zo uitgebreid jullie belevenissen te lezen!
Fijn dat jullie ervaringen zo positief zijn, hopelijk blijft dat zo.
Veel liefs van ons,
Gerard en Marion -
02 Juli 2008 - 19:32
Opa:
Hoi Carlijn en Geertjan
Wat jullie gelukt is hebben wij nog nooit voor elkaar gekregen,ik bedoel geld van vreemde krijgen op onze vacantie.
Probeer dit vol te houden.
Fijn dat jullie zo genieten.
Dit moeten je dan natuurlijk ook zo houden.
Groetjes Opa. -
02 Juli 2008 - 19:44
Oma:
Hallo troelas,
Dit was echt niks voor mij geweest klimmen op de fiets,had je maar een sparta mee moeten nemen,dan had je gevlogen
zeggen ze toch, maar we
geloven dat jullie het echt wel naar jullie zin hebben houden zo.
We wachten jullie berichtjes weer af, ben
steeds benieuwd en kijk elke dag of er weer een berichtje is, Carlijn en Geert-Jan nog heel veel plezier en we wachten de verdere berichtjes af.
groetjes en kusjes uit Domburg Oma en Opa
03 Juli 2008 - 07:44
Piet En Lia:
Ha Carlijn en GeertJan,
Leuk zeg om jullie te kunnen volgen op de tocht door Amerika,
dit is een ervaring die je je leven niet meer vergeet he, we hopen dat alles goed verloopt en nog een fijne reis verder,tot horens,
Oompie Piet en Tante Lia. -
07 Juli 2008 - 20:29
Maarten!!!!!!!!!!:
Heyyy schatten!
Wat gaaf om te horen dat jullie een te gekke vakantie hebben; dat is nou het beste wat mij kan opvrolijken na een dag hard gewerkt te hebben op de TU:) Fietsen over de Golden Gate.... wouw! Haha, ik zie dat jullie je reputatie dus hoog houden om het meeste uit jullie vakantie te halen!
Super veel plezier nog, en we geven jullie wel een belletje vanuit France volgende week.
Wat een hippe opa en oma heb je Carlijn, dat ze al die berichtjes schrijven!
Groetjes Maarten -
08 Juli 2008 - 15:32
Jorieke:
Hee Geert-Jan en Carlijn, eindelijk tijd om even jullie verhalen te lezen! Klinkt nu al helemaal super! Vooral het fietsen over de Golden Gate zal wel indrukwekkend zijn geweest. Zijn jullie nu al onderweg met de auto naar de Grand Canyon? Enjoy, X Bas en Jork -
08 Juli 2008 - 15:34
Jorieke:
08 Juli 2008 - 19:44
Mieke:
hoeiesmorgens, alleen van het lezen zou je al moe worden, jullie gaan als een speer zeg,die mc.donalds cal. zijn jullie volgens mij al kwijt en je hebben het amer.ritme al te pakken, hoe zie ik SF.in 2 dagen,hartstikke goed en veel plezier nog,ik blijf jullie volgen! groetjes